Kategori:
Frukost
Datum:
2017-10-13 07:30 - 08:45

Beskrivning

anmalan

 

DELTAGARLISTA

Frukostseminarium ombord på Ostindiefararen Götheborg

Följ med på en resa från 1700-talet till idag! Känn doften av trä och tjära, av äventyr och hav ombord på Ostindiefararen Götheborg.
Bra historier tål att upprepas. Det gäller i synnerhet historien om Ostindiefararen Götheborg. Det stenrika Svenska Ostindiska Companiet bildades 1731 och gick i graven 1813. Drygt 175 år senare berättas historien om bolaget och skeppet åter igen. Starkt dramatiserad, tack vare den pinsamma förlisningen utanför Göteborgs Hamn i september 1745.

Från de första dykningarna på vraket 1984 till avseglingen till Kina skulle det dröja 21 strapatsrika år. En dröm om att återskapa, segla och att knyta an Companiet som en stark grundsten för staden Göteborg och Sveriges historia, blev sann.

Efter 12 år som seglande fartyg blir nu Ostindiefararen Götheborg ett nytt historiskt besöksmål i sin hemmahamn. Skeppet berättar historien från 1700-talets Svenska Ostindiska Compani, då ett litet land blev en del av en stor värld, till den unika byggnationen av dagens ostindiefarare och dess äventyrliga expeditioner världen över.

Varmt välkomna att uppleva Ostindiefararen Götheborg. Kliv ombord till en inspirerande, historisk miljö där vi presenterar vår nya verksamhet, hur framtiden ser ut hos oss och hur du kan ta del av vad skeppet har att erbjuda.

Vi ligger vid Pir fyra, Eriksberg;
Hållplatser
buss: Sörhallstorget
båt: Eriksbergs färjeläge

GPS-adress: Mimergatan 6, 41764 Göteborg
P-hus finns tillgängligt på andra sidan gatan.

Samarbetspartners:

  gbgco        convendum         gplogotyp       svmassan      tv4    ihm        aveny production logo   handelsmarketing

Instagram

instagram banner

Facebook

facebook banner

Linkedin

linkedin banner

Nyhetsbrev anmälan

  1. Namn*
    Invalid Input
  2. E-post*
    Invalid Input
  3. Telefon*
    Invalid Input